Gázszagot érez?

Felhasználóváltozás

Ha egy felhasználási helyet új tulajdonosként vagy bérlőként birtokba vesz, erről a változásról tájékoztatnia szükséges az Ön illetékes gázkereskedőjét vagy az egyetemes szolgáltatóját (MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.) is.

A változás átvezetését az egyetemes szolgáltató/kereskedő végzi, ezért bejelentését célszerű közvetlenül náluk megtenni. Abban az esetben, ha Ön nekünk jelzi a változást, azt minden esetben továbbítjuk az egyetemes szolgáltatója felé. 

A bejelentést követően a két Társaság között is megtörténik a szükséges adatok egyeztetése, amely alapján megkötjük Önnel az Elosztóhálózat-használati szerződést. Az Elosztóhálózat-használati szerződés megkötésével kapcsolatban Önnek nincs külön teendője - azonban amennyiben igényt tart az ügyfél személyében történt változás esetén a földgázelosztásról szóló 2008. évi XL. törvény 17. § (3) bekezdése alapján a mérőhely ellenőrzésre, azt az Elosztóhálózat-használati szerződés kézhezvételétől számítva 15 napon belül jelezze felénk ügyfélszolgálati elérhetőségeinken, hivatkozva a mérési pont azonosítóra.