Gázszagot érez?
Ötszáz darab szén-monoxid érzékelőt ajándékoz az OPUS TIGÁZ Zrt. a nagycsaládosoknak

Ötszáz darab szén-monoxid érzékelőt ajándékoz az OPUS TIGÁZ Zrt. a nagycsaládosoknak

2021.11.19.

A társaság a háztartások biztonságos energiaellátására hívta fel a figyelmet

Szerencs, 2021. november 19. – Ötszáz darab szén-monoxid érzékelőt ajándékoz az OPUS TIGÁZ Zrt. a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) számára annak érdekében, hogy növelni tudják a családok otthonainak biztonságát a fűtési szezon beköszöntével. A berendezéseket Torda Balázs, a vállalat vezérigazgatója adta át Szerencsen.

A helyszín szomorú kapcsolódást jelent az eseményhez: februárban két ember veszítette életét a városban szén-monoxid mérgezés miatt, az ő háztartásukban a nyílt égésterű gázkazán volt az elsődleges kockázati tényező. Sajnos az eset nem egyedi, évről-évre egyre több emberéletet követel a szén-monoxid-mérgezés, kellő körültekintéssel és előzetes felkészüléssel ugyanakkor a tragikus következmények elkerülhetőek lennének.

A szén-monoxid mérgezés veszélyeire és a megelőzés fontosságára az OPUS TIGÁZ Zrt., Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója is szeretné felhívni a figyelmet. Ennek jegyében adta most át a vállalat vezérigazgatója a több száz darab szén-monoxid érzékelő berendezést a Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselői számára. A készülékek az egyesület tagjai között kerülnek kiosztásra, így megannyi, sokgyermekes otthon védelmét fogják szolgálni.

„Mi, az OPUS TIGÁZ Zrt.-nél azért dolgozunk, hogy stabil és biztonságos szolgáltatással megteremtsük a zavartalan mindennapokat az otthonok számára. Az energiaszektorban működő vállalatként a támogatásainkat is igyekszünk a mindennapi tevékenységünkhöz igazítani, úgy hogy az értékteremtő, kézzelfogható és hasznos legyen. Társaságunk azért döntött most a szén-monoxid érzékelő eszközök adományozása mellett, mert segítségükkel közvetlenül támogatjuk a szén-monoxid balesetek hatékony megelőzését és a háztartások biztonságát.”  – mondta Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

A szerencsi átadáson részt vett Koncz Zsófia, aki a térség országgyűlési képviselőjeként abban is segítséget nyújt, hogy az adományok olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van ezekre a berendezésekre.

„Személyes kapcsolódásom miatt, képviselőként a szerencsi polgárok támogatását kiemelt feladatomnak tekintem. Örömmel fogadtam, amikor felmerült annak lehetősége, hogy az OPUS TIGÁZ Zrt.-vel és a NOE-val közösen tehetünk a környék nagycsaládosainak biztonságáért.” – jelentette ki Koncz Zsófia, a terület országgyűlési képviselője.

A NOE nevében Kardosné Gyurkó Katalin vette át az eszközöket, aki példaértékűek nevezte az OPUS TIGÁZ Zrt. kezdeményezését a családi otthonok, az emberi élet megóvása érdekében.

„Megtiszteltetés és öröm az egyesületünknek, hogy az OPUS TIGÁZ Zrt. a mi segítségünket kérte abban, hogy a felajánlott eszközöket olyan családoknak juttassuk el, ahol a leginkább szükség van rá. Bízunk abban, hogy a mostani együttműködést a jövőben további partnerség követheti.” – tette hozzá Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. további, több száz darab szén-monoxid érzékelő berendezés adományozását tervezi szakmai szervezetek bevonásával, és továbbra is elővigyázatosságra kéri a lakosságot.

szénmonoxid érzékelő

További híreink