Gázszagot érez?
Legyen óvatos!

Legyen óvatos!

2021.02.16.
Trükkös csalók a TIGÁZ nevében

Az utóbbi időszakban sajnos újra megjelentek azok az esetek, amelyek során az OPUS TIGÁZ Zrt. nevével visszaélve csalók próbálják meglopni a társaság ügyfeleit.  Ilyen esetekben a bűnözők – az OPUS TIGÁZ Zrt. megbízottjainak adva ki magukat – gázmérő óra csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói, nem végeznek a fentiekben megadott tevékenységet, és semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz helyszíni kifizetését kérni az ügyfelektől. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja. A lejárt hitelességű gázmérő órák cseréje ingyenes, melyet kizárólag a OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársai végeznek előre egyeztett időpontban.

Fontos tudni, hogy az OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársai minden esetben arcképes, OPUS TIGÁZ Zrt. arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig – az arcképes igazolvány mellett - hivatalos megbízó levelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat. 

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeket engedjenek az OPUS TIGÁZ Zrt. nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták!

Az OPUS TIGÁZ Zrt. munkatársai és megbízottjai jellemzően a következő ügyekben kereshetik fel az ügyfeleket személyesen az otthonukban:

  • Műszaki átvétel
  • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
  • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
  • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
  • Mérőhely ellenőrzés
  • Mérőhely leolvasás
  • Hibaelhárítás

A Társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha az OPUS TIGÁZ Zrt. nevében munkát végezni kívánó személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék az OPUS TIGÁZ Zrt. ügyfélszolgálata felé a 06 (80) 180-380 telefonszámon.

gáz
szerelő
figyelmeztetés
mérőóra leolvasás
gázszerelő
földgáz
trükkös
csalók
felhívás

További híreink